סיכומים ומדריכי תוכן במגוון תחומים
3 עקרונות לבחירת משטח למטבח

3 עקרונות לבחירת משטח למטבח

הוא קיים בכל בית בישראל, המגוון שלו עצום ולעתים קרובות נוטים להדביק לו שמות לא נכונים – אנחנו מדברים כמובן על המשטחים השונים למטבח שרבים מכנים אותם שיש למרות שכבר מזמן מגוון החומרים כל כך רחב ומה שהיה בעבר עשוי משיש, יכול להיות היום בכלל פורצלן, קוורץ או אפילו משטחים פולימריים כאלה ואחרים.

עם היצע רחב כל כך, אתם בהחלט עשויים ללכת לאיבוד אך אם תגיעו מוכנים ותדעו כיצד לבחור ולקבל את ההחלטה הנכונה, אתם הולכים להפיק מהמשטח את המקסימום האפשרי ולעתים קרובות במחירים זולים הרבה יותר.

שיש למטבח

ההבדל בין שיש למשטח

ראשית בואו ונעשה מעט סדר. רובנו קוראים למשטחים השונים בשם שיש אך זה לא נכון. בעבר הרחוק באמת מרבית המשטחים היו עשויים משיש ולכן זה הפך לשם גנרי אך כיום רוב המשטחים להוציא גרניט ועוד מספר משטחים בודדים, אינם עשויים משיש ובכל אופן, משטח הוא שם כוללני לכל הסוגים לרבות שיש טבעי.

עקרון ראשון – שימושיות

השימושיות היא אולי הדבר החשוב ביותר בכל משטח למטבח. רבים נוטים ללכת אחרי הלב והאפנה ולרכוש משטח מאוד יפה ואפילו יקר אך מה לעשות שהוא ממש לא שימושי. בואו ונזכור שמרבית המטבחים בישראל פעילים למדי ולכן צריך משטח שיהיה חזק ועמיד ומהבחינה הזאת, ההבדלים בין המשטחים באים לידי ביטוי באופן הטוב ביותר כפי שניתן לראות בדוגמאות הבאות:

שיש גרניט

כפי ששמו מלמד עליו, זה אחד המשטחים הבודדים שעשויים משיש הנוצר באופן טבעי. מדובר בחומר מאוד חזק, עם ספיגות מאוד נמוכה שעמיד בפני שריטות וחום.

כל התכונות האלה הופכות את שיש הגרניט לשימושי במיוחד כמשטח למטבח מאחר שהוא מאפשר לכם לעשות הכל מבלי לפחד מה יהיו התוצאות של חיתוך ישיר על גבי השיש, הנחת סירים או תבניות חמות ומאחר שהוא נעדר נקבוביות כמעט לחלוטין, השיש אינו סופג לכלוך והניקוי שלו פשוט וקל.

אבן קיסר או סיליסטון

אבן קיסר וסיליסטון הם מוצרים דומים של יצרנים שונים. באופן כללי שניהם איכותיים ודומים בתכונות שלהם האחד לשני ובעוד אבן קיסר מיוצרת על ידי מפעלי שדות ים שליד קיסריה, הסיליסטון מיוצר על ידי חברה מתחרה בשם 'קוסנטינו' הספרדית.

שני המשטחים תופסים אחוז נכבד מהשוק והמשותף לשניהם הוא שאף אחד מהם לא עשוי כלל משיש. שני המשטחים הפופולריים הללו עשויים מקוורץ אשר בתהליכים כימיים הופך למשטח עמיד.

שניהם נחשבים למאוד איכותיים ושימושיים במטבח ולמרות שהם עדיין אינם מגיעים לרמה של הגרניט מבחינת עמידות לחום וחיתוך, הם עדיין מתאימים לשימוש כמעט בכל מטבח.

פורצלן למטבח

עוד משטח סינתטי מעשה ידי אדם שתופס נתח הולך וגדל בכל שנה ולא בכדי. מדובר בחומר עמיד וחזק מאוד שיכול להוות תחליף ראוי לשיש הגרניט שהזכרנו זה מכבר.

מבחינת שימושיות – זה אחד המשטחים הכי שימושיים והעמידות לחום, כתמים, ושריטות הופכים אותו לחומר מושלם עבור משטח למטבח.

שלושת החומרים שהוצגו כאן בהחלט נחשבים לשימושיים אך צריך לזכור שישנם חומרים שאינם עמידים לחום, אינם חזקים ואפילו אינם עמידים לכתמים (מה שמלמד על משטח שאינו סטרילי). לכן לפני שאתם רוכשים שיש בדקו שהוא עומד בכבוד בשלושת התנאים הללו.

משטח שימושי למטבח שמתאים לבישול ואפייה

עקרון שני – מחיר

נכון שמשטח למטבח אינו זול במיוחד אך המבחר העצום שקיים היום מאפשר לכם להשיג מוצרים איכותיים במחירים שווים לכל כיס.

בשיפוצים או בבנייה של בית חדש מאוד קל להיסחף ולחרוג מהתקציב שהגדרתם אך אנו לא ממליצים לעשות את זה אחת כמה וכמה שאין בכך צורך.

לאחר שסיננתם את הדגמים השונים וקבלתם את הסוגים שישמשו אתכם בהצלחה, בצעו סינון נוסף על פי מסגרת התקציב שלכם.

באופן הזה תוכלו להיות בטוחים שמצד אחד המשטח יהיה איכותי ומצד שני גם בתקציב שקבעתם. בשלב השלישי והאחרון נבצע את הסינון האחרון על פי הטעם האישי.

עקרון שלישי – מראה וטעם אישי

לאחר שקבלנו את קבוצת האפשרויות שעומדות בתקציב ובציפיות המקצועיות, נותר לבחור את המשטח המתאים ביותר עבורנו.

בשלב זה כדאי לזכור שקיימים המון טרנדים עכשוויים ומה שנראה יפה היום, לא יתאים למטבח בעוד 5 שנים. תוסיפו לכך את העובדה שלא מחליפים משטח בכל שנה ותגיעו למסקנה שצריך לבחור משהו איכותי אך כזה שיתאים למטבח ולבית וכמובן שלא יהיה אופנה חולפת.

הקפדה על שלושת העקרונות תבטיח לכם שתקבלו את התמורה הטובה ביותר לכספכם ושהמשטח במטבח ישמש אתכם בהצלחה במשך שנים רבות.